Sprekers

Kirsten Jassies

Social media: een vloek of een zegen?

Mijn verwondering
Al meer dan 20 jaar gaan we samen, social media en ik. Het begon met een vriendenboekje op Hyves, breidde zich uit met een Myspace-account voor mijn dj-optredens en duurt nog immer voort met het dagelijks posten op Instagram en TikTok. Social media is sinds 10 jaar, naast een passie, ook mijn werk geworden. Als zelfstandig ondernemer, die socialmediatrainingen geeft, inspireer en preek ik erop los. Maar hoe lang kan ik hier nog mee doorgaan? Kan ik op mijn 60ste nog over TikTok lesgeven? En hoe goed is deze verslaving eigenlijk voor mij -en voor ons?

Over Kirsten
Ik ben een enthousiaste en nieuwsgierige persoonlijkheid, een tíkkie chaotisch. Ik zie mogelijkheden in plaats van obstakels en ik zou graag de wereld verbeteren. Dat we geen dieren meer eten, dat we goed voor de natuur zorgen en dat iedereen mag zijn wie hij of zij wil. Hoewel ik bijna 20 jaar voor een baas heb gewerkt, wil ik - sinds ik voor mijzelf begon- nóóit meer terug. Ik wil alleen werken voor bedrijven die mijn visie en passie delen. Ik ben bovendien moeder van twee leuke tieners, deel de liefde met meerdere mensen en mijn motto is DIY! En: doe ook dingen die je eng of niet leuk vindt, alleen dan haal je alles uit je leven.

Paul Ramakers

Met beide benen in het leven

Mijn verwondering
Leef jij je leven, of leeft je leven jou? We gaan samen op wereldreis, in 2 werelden. De wereld van het willen en de wereld van het doen. Hoelang is de reis tussen deze twee werelden bij jou? En hoe komt het dat ze langzaam steeds verder uit elkaar lijken te drijven? Op welke wereld leef jij op dit moment en op welke zou je willen zijn? En wat als we van deze 2 werelden en gewoon 1 zouden kunnen maken? Leef jij je leven, of leeft je leven jou?

Over Paul
Ik ben energie, passie, ambitie, veerkracht, wilskracht en positiviteit. Anderen noemen mij Paul. Ik begin mijn carriè€re bij General Electric (GE). Ik reis de wereld rond en mijn leven wordt gedomineerd door macht, status en geld. Ik breng alle offers die nodig zijn om ‘rich & famous’ te worden, tot ik keihard met beide benen op de grond wordt gezet... Voor zolang dat nog kan.

Claudia Lieshout

Dwalen door de toekomst

Mijn verwondering
De toekomst staat gelijk aan innovatie en vernieuwing. Maar eigenlijk vertelt een beeld van de toekomst meer over wat we nu belangrijk vinden of wat ons bezighoudt. Een film die zich afspeelt in de toekomst laat toch heel goed zien dat hij 30 jaar geleden is gemaakt. Dat kan ook ergens niet anders. En toch bouwen we aan iets, geven iets vorm. Hoe kunnen we weten wat op ons afkomt? Ik neem jullie mee in mijn fascinatie over de toekomst. Er komen wat trends voorbij, wat visies, maar vooral stof tot nadenken. Ik hoop jullie net zo te verwonderen als dat ik zelf regelmatig doe.

Over Claudia
Al bijna een kwart eeuw werkzaam bij Philips, en al die tijd bezig met de toekomst met de focus op gezondheid. Het verveelt nooit, vandaar dat ik er nog steeds rondwandel. Ik ben een puzzelaar, een probleemoplosser en altijd bezig met iets wat ik nog nooit heb gedaan. Soms gaat dat goed, soms ook niet. Maar dan opent het altijd weer een nieuwe deur. Gelukkig kan ik door mijn twee tienerdochters en een cadeau kind nog redelijk bijbenen wat er online allemaal gebeurt. Maar mijn fascinatie voor de meer analoge dingen zoals de moestuin, urgente zaken als het milieu en genieten van de natuur delen ze wat minder… Komt wel uiteindelijk, want ook dat is onderdeel van mijn werk, herhalen, herhalen! En uiteindelijk is het het juiste moment.

Myrthe Koppelaar

Kreunend op de bank

Mijn verwondering
Daar zitten we dan met zijn allen, om 18.00 uur aan de aardappelen te kreunen om die te hoge energierekening. Met zijn allen weer diezelfde zuurmakende frisdrank te drinken in een eenzelfde zuurmakende auto. We gaan van de ene hype naar de andere. Allemaal heel hip en vernieuwend. Of zijn we eigenlijk heel erg ingedut door repeterend Westers comfort? Ik denk dat wij massaal helemaal geen geluk nastreven, maar comfort. Een leven zonder strubbelingen, waar we geen prijs hoeven betalen voor hetgeen ons gelukkig maakt. En als we het dan toch hebben over nastreven van comfort, zullen we het dan niet hebben over wanneer jij voor het laatst gemasturbeerd hebt? Want over seks praten, dat is wel echt heel oncomfortabel.

Over Myrthe
Iemand zei eens: “jouw fetisj is de fetisj van een ander”. Dat is spot-on beschreven. Ik ben uiterst gefascineerd door de prachtige rariteiten waar mensen een intrinsieke seksuele interesse voor hebben. Je darkest desire vertellen aan iemand vraagt enorme kwetsbaarheid en kan van tevoren voelen alsof je gaat duelleren in een Wild West gunfight. Hierin helpt en typeert mijn eigen openhartigheid en authenticiteit me enorm. Want pas als ik mijn pistool laat zakken, durf jij de jouwe ook te laten zakken. Een grote valkuil van deze fascinatie is wel dat ik snel verveeld raak bij kaasplankje-feestjes en oh-germ-wat-een-mooie-baby showers. En toch, vergis je niet, ben ik niet anders dan jij. Ik kruip ook graag op de bank in mijn veel te grote huispak onder een deken lurkend aan een grote kop thee kreunend over de te hoge energierekening.

Bas Griffioen

Hoeveel? Hoe groot? Hoe ver?

Mijn verwondering
Wie de moeite neemt om in de avond omhoog te kijken ziet honderden kleine witte lichtpuntjes aan de hemel. Het zijn de sterren. Maar iets anders dan witte puntjes zie je eigenlijk niet. Er is zoveel meer dan we met het blote oog kunnen zien en zo veel meer dan we interesse en aandacht voor hebben. Misschien maar goed ook; zó veel, zó groot en zó ver. Je kan er gewoon niet bij met je verstand. We gaan ietsje verder kijken dan die witte puntjes in de donkere nacht.

Over Bas
Als merkconsultant ben ik altijd bezig. Is het niet met mijn klanten, thuis in de theetuin of in een of andere werkgroep, dan is het wel met mijn hobby’s. Oude motors, oude auto’s, oude caravans, oude culturen, oude boeken; astronomie boeken! Bijvoorbeeld over Galileo Galilei en zijn strijd tegen de denkbeelden van de kerk 400 jaar geleden (en hij had gelijk GNDJ), de eerste landing op de maan, maar vooral toch ook de kennis van het heelal en hoe die is opgebouwd door de tijd en vastgelegd in vaak prachtige boeken. Die kennis wordt de laatste tijd enorm vergroot door de vele ruimtemissies die op onderzoek uitgaan. 146 lanceringen naar de ruimte vorig jaar en dit jaar al 142. Bijna business as usual. Maar als je verder kijkt is het niet gewoon maar bijzonder, ongelofelijk zelfs. Ik neem je mee op een reis tussen de sterren. Die paar die je zo kunt zien, en de rest.

Mark Martens

Ongewoontedieren

Mijn verwondering
In mijn vakgebied van branding en marketing doen we vaak allemaal eenzelfde soort kunstje. Samen met anderen vis je in een vijver. Maar wat doe je eraan om ze juist bij jou te laten happen? Waarom zou je beoogde doelgroep met jou zaken willen doen en niet met een ander? Misschien moeten we beginnen door geen gewoontedier te willen zijn. Stop even met denken dat de digitale revolutie ons superieur heeft gemaakt. Verleiden bestaat in het dierenrijk al miljoenen jaren, onze informatietechnologie slechts enkele decennia.

Over Mark
“Oh eigenlijk ben jij veel minder arrogant dan dat ik dacht”, krijg ik regelmatig te horen wanneer ik een gesprek met iemand aanga. Mijn karaktereigenschappen liggen misschien dan ook wat verder uit elkaar dan dat je als buitenstaander zou mogen verwachten. Ik ben van nature verlegen en sociaal, maar wanneer er om mijn mening wordt gevraagd ook erg duidelijk, tegen een harde kant aan zelfs. Zonder dat hij het zelf weet, heeft Stef Bos mij in zijn lied ‘Tussen de liefde en de leegte’ treffend bezongen. Energie krijg ik van creëren. En wanneer je creëert voor een ander moet je in staat kunnen zijn in de huid te kruipen van. Die rol gaat mij goed af en geeft me voldoening.

Deze verhalen wil je niet missen toch?

Laat deze inspirerende verhalen je verwonderen. We beloven je dat het nieuwe energie opwekt, waardoor je weer in actie komt.

Mis niets van Hét Event!